Cibulková si pochvaľuje nového trénera Liptáka

21.12.2012 Bratislava

Bratislava 21. decembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si pochvaľuje spoluprácu s novým trénerom Matejom Liptákom. Pod vedením kapitána fedcupového tímu absolvovala v uplynulých týždňoch tradičné sústredenie na Floride v stredisku Boca Raton v akadémii Chris Evertovej.

"Príprava na Floride bola super. S Maťom Liptákom sme sa lepšie spoznali, mal tam aj svoju rodinu. Celé to prebiehalo v dobrej atmosfére aj za prítomnosti môjho nového kondičného trénera a nového fyzioterapeuta. Robota, ktorú sme odviedli, bola veľmi dobrá. Maťa som oslovila preto, lebo počas fedcupových zápasov sa mi páčil jeho prístup i tenisové názory. Verím, že naša spolupráca bude fungovať," povedala pre TASR najlepšia slovenská tenistka za rok 2012.

Uplynulú sezónu zakončila Cibulková na 15. mieste svetového rebríčka WTA. Do roku 2013 si nedáva konkrétne ciele. "Každý rok hovorím o tých cieľoch. Tentokrát o nich hovoriť nechcem, no verím, že sa mi splnia. Chcem mať z tenisu takú radosť, ako počas antukovej sezóny alebo keď som vyhrala turnaj v Carlsbade. V januári ani vo februári neobhajujem veľa bodov, čo je super," dodala Cibulková, ktorá odštartuje sezónu na turnaji v austrálskom Brisbane. Potom ju čaká Sydney a úvodný grandslam sezóny Australian Open v Melbourne.

Počas druhého februárového víkendu by mala byť Cibulková líderkou slovenského družstva v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie na pôde Srbska v Niši. "Návrat medzi elitnú osmičku a víťazstvo v španielskej Marbelle bolo pre mňa jedným z najkrajších zážitkov v roku 2012. Bolo by skvelé, keby sa nám teraz podarilo postúpiť do fedcupového semifinále. Neviem, v akom zložení nastúpia Srbky, ale máme šancu, aj keby hrali v plnej zostave s Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou. Nechajme sa prekvapiť."
 

Vyberte región